היידגר טען שטכנולוגיה מגלה ומציגה את עצמה בדרך מסוימת ודרך זו הופכת לאמת כלשהי. אך בניגוד לטכנולוגיות קדומות, האמת של הטכנולוגיה המודרנית כובלת את התודעה שלנו תוך כדי הסתרה של מהותה. תפקידנו, הבהיר היידגר, הוא לחשוף את האמת על אודות הטכנולוגיה כפי שחושפים משהו שנמצא מאחורי וילון, כפי שמגלים סוד על מנת שיהיה ניתן לדבר עליו.16
הבנת המהות והאמת של הטכנולוגיה והבנת קשרי הגומלין בין סביבת המדיה לבני האדם עומדות במרכז הספר הזה, שכן בעיניי הן אלה שמבנות את התרבות והשפה שלנו. הן מגדירות אותנו, את מי שאנחנו ואת מה שאנחנו יודעים על העולם.
מאז ומעולם אהבתי טכנולוגיות וטכנולוגיות המחשב סקרנו אותי במיוחד. למרות זאת, מעולם לא עסקתי בתכנות; ניסיתי, אבל זה שעמם אותי. עד מהרה הבנתי שטכנולוגיות מעניינות אותי כאשר הן נהפכות לסביבה תרבותית, כאשר הן משפיעות על הכלכלה ועל הפוליטיקה, כאשר הן משתרגות בתוך המבנה החברתי, כאשר הן נהיות למדיום. בדומה לרוב החוקרים המשתייכים לזרם אקולוגיית המדיה, אינני טוען שפעולות של טכנולוגיות תקשורת או של טכנולוגיות בכלל הן האחראיות היחידות להיווצרותה של תרבות או לשינויים תרבותיים וחברתיים; קיימים כמובן גורמים נוספים. אבל לעתים קרובות לא ניתנת תשומת לב מספקת, אם בכלל, לאופן שבו שינויים באקולוגיית המדיה תורמים לשינויים חברתיים ותרבותיים, דוחפים אותם או יכולים להסביר אותם.