Siv30
ספר נפלא שאילולי הפרק האחרון שלו היה זוכה אצלי ל- 5 כוכבים נוצצים. אבל, כן, טוב הפרק האחרון נכתב וגם פורסם והוא גרע כוכב שלם מהנפלאות הזו.
עלילת הרומאן מורכבת, אינטיליגנטית וסוחפת. לא האמנתי כשקראתי שזהו ספרו הראשון של אמיר זיו.
זהו סיפור אפל שכולל בתוכו אהבה, שינאה, מציצנות, מניפולטיביות, בגידה, נקמה, שיברון לב, מוות ואולי אפילו רצח. יש בו מיסתורין שמושך את הקורא להמשיך לקרוא ולגלות מה יעלה בגורלן של הדמויות ובכך הוא גולש גם לסוגת המתח. הוא מורכב משלוש עלילות משנה המשתרגות לעלילה קוהרנטית אחת בחלק האחרון של הספר.
הספר מתחיל בשנת 1961, בהתכתבות יבשושית בין אליהו בוכמילר וסגן מהנדס העיר ברוך דומיני, בדבר חריגת בנייה של מרפסת אותה סגרה השכנה מהקומה העליונה קלרה נוימן. די במהירות ובלי שהקורא מוכן לכך, ההתכתבות גולשת למכתבים סוערים, חושניים ואישיים שנובעים מהיותה של אותה קלרה נוימן טיפוס מצודד עין. במיוחד לגברים.
שנים לאחר מכן, בשנת 1993 גיורא וטרינר בעל אופי גמיש ונוח להתפשר מגלה שאישתו שרון, עורכת דין חזקה ומצליחנית, בוגדת בו עם מיכה. כבספירלה האירועים הנובעים מגילוי זה הולכים ומסתחררים עד לסופם הטראגי. הקורא לא נחשף לכלל האירועים והתוצאות שלהם בחלק השני של הספר. הגילויים המרעישים יצופו בחלק השלישי והאחרון של הספר שנכתב כיומן רשת. בחלק השני משובצות אנקדוטות, משלים על בעלי חיים שאמורים להשליך על חיי הדמויות. אהבתי את השימוש במטאפורות מעולם החיי. סיפורים שמאירים את העלילה בנקודות אור מבזיקות ולפעמים משעשעות.
בשנת 2004 כותבת נירה בת ה- 17 , בתם של גיורא ושרון, יומן רשת. בפוסטים דחוסים היא מתארת את השתלשלות האירועים הטראגיים עבורה ועבור משפחתה.
בין שלושת העלילות עובר קו מחבר אחד יונתן בוכמילר. בנו של א' בוכמילר מהחלק הראשון. אחרי פרשיית אהבים כושלת מתנתק יונתן בוכמילר מאביו ואינו מסוגל לפתח יחסים עם נשים. מארכיאולוג עם עתיד מזהיר, הוא הופך לטיפוס מסתגר, מציצן ומניפולטיבי שידו ניכרת בשלל האירועים הטראגיים שמשובצים בעלילה.
התמוגגתי בקריאת הספר. השפה, מבנה העלילה מבריקים. לצערי הפרק האחרון הרס לי קצת את ההתמוגגות מהספר הנפלא הזה.