ביקורות

"אוליבר טוויסט, היתום המפורסם ביותר בעולם, נולד בבית מחסה באנגליה. אמו מתה לאחר לידתו, ושם אביו לא ידוע. מהרגע שבו נולד, סבל אוליבר מרעב ומהזנחה. בגיל תשע הוא עבר לבית מחסה ליתומים, בדיוק ביום שבו הוחלט שם להקטין את כמות המזון שניתנה לילדים, ולהאכיל אותם במנה קטנה של דייסה דלילה בימי חול - ורק בימי חג לתת להם "ארוחה" הכוללת שתי פרוסות לחם. אוליבר טוויסט, ילד רזה, רעב וחיוור מחליט לעשות מעשה. הוא יוצא מתוך קהל יתומי בית המחסה, צועד אל עבר סיר הדייסה כשהוא אוחז בקערית ומתחנן בלחש לקבל תוספת: 'סליחה אדוני, אני רוצה עוד'.
"איזה כוח עז קיים במילה הקטנה והפשוטה: 'עוד'. כמה מעט ביקש אוליבר לעצמו באותה אמירה ילדותית ותמימה, ובכך נלחם גם את מלחמתם של כל היתומים הקטנים והרעבים באשר הם בעולם, ואיפשר לצ'רלס דיקנס לתת ליתום תפקיד נוסף - חתירה לצדק חברתי".
עינת דנון, ynet,2014
סקירות הגולשים
סקירות
-
אין ספק שזה אכן ה-ספר שעמד במבחני הזמן. לצד תיאורים קשים על חיי היתמות בלונדון של המאה ה-19 נותן לנו דיקנס תיקווה לעתיד טוב יותר.
-
"אוליבר טוויסט" הוא ספר שעמד בכל מבחני הזמן (כמו גם ספרים אחרין ם של דיקנס!).
ואיכשהו, מה שלא יהיה הנושא, עם כל הביקורת הנלווית אליו, ספריו של דיקנס מתובלים בהומור חריף.
מומלץ! -
הסרט המוצלח והמזמר משמש זרז טוב לרצון לקרוא את הספר ולפגוש שוב את אוליבר המבלה את ילדותו בבית היתומים ובתחתית החברתית של לונדון הויקטוריאנית. ולא לשכוח את הנקודה היהודית כמובן- פייגין המנהל את חבורת נערי הרחוב.
-
הקלאסיקה הכי ידועה של דיקנס. המון תיאורים גרפיים על עוני, אומללות, הזנחה ופשוט רשעות, ולב האדם והתקווה שנאבקים לשרוד ולהתגבר.
-
קלאסיקה אדירה, אחד הסיפורים האהובים עליי. סיפור לא קל על לונדון של פעם עם כל העליבות שלה. גורם לך להעריך את העולם בו אנו חיים כיום
-
ספר קלאסי. קריאת חובה לכל קורא מתחיל.
הסיפור המופלא של הילד היתום בלונדון של המאה התשע עשרה מרגש, כתוב נפלא. דמויות בלתי נשכחות.
תנו לילדים לקרוא ותקראו שוב בעצמכם. -
ספר מאד מהנה, הייתי קוראת את הספר הזה שוב ושוב.. במיוחד שיש דברים שמגלים בקריאה שניה ושלישית.
מאד ממליצה על הספר -
ספר מאד מהנה, הייתי קוראת את הספר הזה שוב ושוב.. במיוחד שיש דברים שמגלים בקריאה שניה ושלישית.
מאד ממליצה על הספר -
נו באמת, אתה שואל, מי לא קרא את אוליבר טוויסט, ולמה דווקא לקרוא אם יש סרט, לפחות כמה, מחזה, מחזמר ועוד כמה עיבודים אני מניח. אבל סהו, שאין כמו הספר להכניס אותך לעולם, להפגיז אותך בפרטים ולהיות קולו של המחבר מעבר למאה שנים.
-
ספר מושלם, מקסים, יצירתי, ואני בטוחה שיש לו מוניטין שמדבר בעד עצמו... חובת קריאה לכל קורא ספרים רציני, אז למה אתם מחכים? קריאה מהנה!!
-
ספר מדהים!! אין כמו קלאסיקות, וזו אחת הטובות שביניהן... קריאה מהנה!
-
ספר נוסטלגי. עוד אחד מספרי הילדות הקאנונים שהצליחה להנחיל לנו הספרות המערבית. חובה על כל ילד ומבוגר לקרוא ולהכיר ספר זה.
-
קראתי די מזמן. אבל כמו רב ספריו של דיקנס, אהבתי גם את הספר הזה. אם כי קצת פחות מאשר את דיוויד קופרפילד. בזמנו לא מצאתי תרגום מלא לעברית. אז אני שמחה שיצא התרגום הזה. ונדמה לי שיצא אפילו עוד תרגום בשנים האחרונות, אז שווה לבדוק.
-
זהו איבוד מקוצר לספר הקלאסי של החיים בלונדון במאה-19 מילד יתום ועד שאף אחד לא רצה ועד הבית המיוחל שמקבל לבסוף
-
קלאסיקה מדהימה ומרגשת על אוליבר טוויסט-ילד יתום ודעתן, בבית היתומים בלונדון ומחוצה לו. חובה לקרוא ולהנות ...
-
קלסיקה נוגעת ללב בה דיקנס מספר על חיי היתמות של הגיבור והמציאות האיומה בבתי היתומות והרחובות בתקופה המתוארת.
-
השם 'אליבר טוויסט' טבוע בכולנו כסמל ליתמות, אומץ וכמובן, דייויד קופרפילד. אי אפשר שלא לאהוב את אוליבר. הילד שצעק בבית היתומים "אני רוצה עוד", במקום ובתקופה שילדים לא רק שלא הורשו להביא דעה, אלא גם במקום שבו ידע הילד שהמחיר לדיבורו יביא כמעט בהכרח לעונש אלים. אי אפשר שלא להעריץ את אומץ ליבו.
המשך קורותיו של אוליבר מחוץ לבית היתומים, מתאר את לונדון באחת התקופות האפלות, עוני נוראי וזמנים שבהם לא היה ערך לחיי אדם, בטח לא לילד, בטח שלא לעניים. -
ספר חובה לקריאה!! קלסיקה מדהימה המספרת את סיפורו הקשה של יתום שאף אחד לא אהב אותו, ספר מרגש מאוד מומלץ בחום